20 VIRTASEN PULLAPUOTI PALASI JUURILLEEN TEKSTI: MARJO VALTANEN JA SANNA HIETALAHTI-HUSU KUVA: TIINA RAJAMÄKI Leipomo siirtyi Puurtilan kautta Osmajoentielle ja tästä Kauppatorin laidalle Päiviönsaareen. Tällöin myös Oivan miniä Maarit Virtanen alkoi työskennellä yrityksessä. Oiva jäi eläkkeelle vuonna 1996 eikä leipomon jatkaminen aikaisine aamuherätyksineen kiinnostanut Maaritia. – Kipinä leipomoalaa ja yrittäjyyttä kohtaan jäi kuitenkin kytemään ja vuonna 2012 käynnistin leipomotoiminnan uudelleen Ravintola Kaks Ruusun yhteydessä, kertoo Maarit Virtanen, Virtasen Pulla-Puodin nykyinen yrittäjä. Hän harjoittaa toimintaa yhdessä puolisonsa Eppu Virtasen kanssa. – Vaikka leipomoala oli minulle tuttua, yrittäjänä toimiminen oli uutta. Tässä vaiheessa hain neuvoja ja tukea Uusyrityskeskus Wäläkystä. Sain apua muun muassa yritystoiminnan aloittamiseen liittyvien suunnitelmien ja laskelmien tekoon. Yritystoiminnan oli ajateltu olevan lähinnä leipomotoimintaa. Asiakkaat alkoivat kuitenkin kysellä kahvin perään ja paikallislehden tehtyä esittelyjutun yrityksestä, kahvila-asiakkaiden määrä kasvoi räjähdysmäisesti. – Eihän meillä ollut kuin muutama kahvikuppikaan hankittuna tuossa vaiheessa, kertoo Maarit. Virtasen Pulla-Puodin tuotteet valmistetaan edelleen Oiva-ukin perinteisten reseptien ja ohjeiden mukaan. Varkautelaisille tuttuakin tutumpia ja ehdottomia suosikkeja ovat makeat kiusausmunkit ja lihapiirakat. Tarjolla on myös pizzaa, pikkuleipiä, kalakukkoja, voisilmäpullia ja korvapuusteja. – Tilauksesta tehdään voileipäkakut, juustokakut ja kermakakut. Tuotteet ovat kuin suoraan kotiuunista ja ne tehdään ilman nostatteita ja paranteita. Siinä ja perinteisissä resepteissä lienee tuotteidemme suosion salaisuus, tuumaa Maarit. Viime vuonna Virtasen Pulla-Puoti palasi takaisin juurilleen, Päiviönsaaren torin liepeille. Muutosvaihe vaati yritystoiminnan miettimistä uudelleen ja talouslaskelmien Pulla-Puodin Maarit Virtasen liiketoiminnassa hyödynnetään Oiva-ukin alkuperäisiä reseptejä. Eteen tulleet muutokset ovat avanneet uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen. Apua kehittämistyöhön Maarit sai Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry:n Tie menestykseen -hankkeesta. tekemistä. Tässä vaiheessa oli helppoa ottaa yhteyttä Wäläkyn yritysneuvojaan. Tapaamisissa yritykselle laadittiin rahoitus- ja kannattavuuslaskelmat ja selvitettiin erilaiset rahoitusvaihtoehdot. – Apu on ollut tervetullutta ja nopeuttanut sekä tuonut varmuutta yrityksen asioiden hoitamiseen. Palvelu on ollut laadukasta ja helposti saatavilla. On ollut mukavaa, kun on voinut ottaa yhteyttä tuttuun yritysneuvojaan, toteaa Maarit. OIVA VIRTANEN PERUSTI VIRTASEN LEIPOMON VARKAUDEN KÄÄRMENIEMEEN VUONNA 1955. TEKSTI: MARIANNE LINDROTH VARKAUDEN JA LÄHIALUEIDEN YRITYKSIIN, YHTEISÖIHIN SEKÄ TYÖPAIKKA- JA HARRASTUSTARJONTAAN pääsi tutustumaan virtuaali- messuilla Facebookissa toukokuussa. Poikkeustilanne vaikutti jokaisen arkeen myös meidän alueellamme ja vaikeutti monien yritysten ja yhteisöiden toimintaa. Warkauden Nuorkauppakamari yhteistyössä Navitas Yrityspalveluiden Future Savo -hankkeen kanssa halusi kantaa kortensa kekoon yrittäjien auttamiseksi ja lähiseudun elävöittämiseksi. Yhteistyössä luotiin paikallisesti uudenlainen messukonsepti Facebookiin. Some-Sampo-virtuaalimessuille ilmoittautui 100 näytteilleasettajaa ja esillä oli monipuolisesti Keski-Savon alueen yritysten ja yhteisöjen tarjontaa; messutarjouksia, avoimia työpaikkoja, harrastusmahdollisuuksia, tuote-esittelyjä ja paljon muuta. Tarjolla oli myös virtuaalista messuohjelmaa koko perheelle, muun muassa livekeikka Henkinen Savo -kappaleestaan tunnetulta Kommila Kollektiivilta ja tutustumista esimerkiksi ratsastuskeskukseen ja avautuvaan uuteen eläinpihaan. Sitoutumisia messuilla oli Facebook-datan mukaan noin 3200 ja määrä kasvaa jatkuvasti, sillä vaikka messujen interaktiivinen osuus on ohitse, voi alueen tarjontaan edelleen tutustua messuareenana toimineessa Facebook-ryhmässä: Some-Sampo-virtuaalimessut MESSUHALLI. SOME-SAMPO SIIRSI MESSUT VERKKOON
RkJQdWJsaXNoZXIy NDE2Mw==